• 2021-03-06

Hungarian CEO Awards 2021

Hungarian CEO Awards 2021

Hungarian CEO Awards 2021 1024 683 Vágány Tamás

A Hungarian CEO Awards – Vezérigazgató Találkozó Üzleti Folyamatok Digitalizációja Nagydíját 2021-ben Vágány Tamás a Magora Advisors Kft. ügyvezető igazgatója érdemelte ki. Stratégiai előrelátását, innovatív problémamegoldó képességét és kiemelkedő csapatvezetői tehetségét ismerték el az Üzleti Folyamatok Digitalizációja Nagydíjjal.

Dsc09624-socialmediajpg

Idén a patinás 5 csillagos Parisi Udvar Hotel Budapest Parisi rezidenciája adott otthont a Hungarian CEO Awards 2021 – Magyar Vezérigazgató Találkozó nagyszabású eseményének, amelyen tizenhét kategóriában díjazták 2021 legkiválóbb vezéreit.

A Vezérigazgató Találkozó szervezői a résztvevők bevonásával, immár 20 éve díjjal ismeri el a legkiemelkedőbb üzleti teljesítményeket, cégvezetőket. Az elmúlt évben, gyakorlatilag egyik napról a másikra teljes iparágak helyzete változott meg, alakult át, azonban ezen nehéz időszakban is születtek kiemelkedő üzleti teljesítmények.

A díjat ünnepélyes keretek közt Somogyi Pétertől a konferenciát szervező Vezérigazgató Találkozó tulajdonosától vehette át Vágány Tamás.

Dsc09632-socilmediajpg

Somogyi Péter kiemelte; “Tamás stratégiai előrelátását, innovatív problémamegoldó képességét és kiemelkedő csapatvezetői tehetségét ismerjük el az Üzleti Folyamatok Digitalizációja Nagydíjjal.”

Vágány Tamás elmondta

Először is gratulálni szeretnék minden díjazottnak, minden díj mögött, elszánt, kiváló csapatok állnak. A Magora Advisorsnál büszkék lehetünk arra, hogy kitartó munkánk és teljesítményünk Üzleti Folyamatok Digitalizációja Nagydíj kategóriában ilyen rangos elismerésben részesült. A Vezérigazgató Találkozó szervezői a résztvevők bevonásával, már 2 évtizede díjjal ismeri el a legkiemelkedőbb cégvezetőket. Parisi Udvar Hotel Budapest egyedülálló környezetet biztosított a szakmai díjátadónak.”

További díjazottak többek között, Felfalusi Péter az Intrum Zrt. Vezérigazgatója, Károlyi László a Legrand Zrt. Vezérigazgatója, Leitner György az Affidea Magyarország vezérigazgatója, Tóth Tamás az Opten Kft. ügyvezető igazgatója, Dongó Péter a 99999 Informatika Kft. ügyvezető igazgatója.

Az eseményről

A Vezérigazgató Találkozó dinamikus formában vonultatta fel a teljes hazai nagyvállalati ökoszisztémát, találkozhattak a legjelentősebb szolgáltatók, gyártók, bankok, biztosító társaságok, tanácsadók és informatikai cégek képviselői.

2020 tavaszán a helyzetet és a kilátásokat illetően nagy volt a bizonytalanság, a járvány természetéről is nagyon különböző vélemények hangzottak el, a rém- és álhírekről nem is beszélve. A bizonytalanság ellenére látnunk kell, hogy egy ilyen sokk miként hat a társadalomra, a gazdaságra, a világpolitikára és a magánéletre. Tudnunk kell, hogy a rendszereink, intézményeink, ellátási láncaink mennyire ellenállók, alkalmazkodóképesek, rugalmasak, meg kell ismernünk a válsághelyzetre adott reakciókat, frissen szerzett ismereteinket össze kell vetnünk a korábbi hasonló válságok idején szerzett tapasztalatokkal.

Az előző világgazdasági válság a pénzügyi szektorból indult el, majd a pénzügyi válság gyorsan átterjedt más területekre is. A válságot és a recessziót hosszú fellendülés követte. Statisztikai adatokból arra következtethetünk, hogy a magyar állam, a hazai vállalatok és pénzintézetek, valamint a lakosság pénzügyi pozíciója erősödött, közvetlen veszély a pénzügyi szektorból nem fenyegetett bennünket.

A konferencia több előadója és kerekasztal-beszélgetések is ezekkel a kérdésekkel foglalkoztak. A korábbi szokásoknak megfelelően a makroszintű gazdasági és politikai elemzéseket egy-egy szektor, illetve vállalat sajátos helyzetével, vezetési kérdésekkel foglalkozó előadások és beszélgetések követték.

Vágány Tamás előadása

A Magora Advisors által is támogatott eseményen Vágány Tamás előadásában arra próbált választ adni, hogy Mit tanultunk a korábbi válságokból? Miért lesznek egyes vállalatok nagyon sikeresek egy gazdasági válság után és hol rontják el mások?

Előadásából megtudtuk, egy gazdasági összeomlás gyakorlatilag nem hagyja az üzleti élet egyetlen területét sem érintetlenül. A hagyományos üzleti gyakorlat alapvető újragondolását, a startégia újratervezésést kényszeríti ki a túlélés érdekében.

A válság elmúltával, majd azok a vállalatok lesznek a nyertesek, akik „kétirányú” megközelítést alkalmaznak, és ezzel „kimenekülnek a válságból”.

A siker kulcsa, a képesség, azonnal kontrollálni a bevételek és költségek alakulását, szükség szerint csökkenteni a költségeket, az alkalmazottak számát és a CAPEX kiadásokat. Ugyanakkor a válságból való kiutat K+F-be történő befektetések fenntartásával és a vállalati kapcsolatok fejlesztésével, átértékelésével kell végrehajtani.

Ilyen helyzetben, magabiztos, a jövőt reményteljesen látó vezetőkre van szükség. A vezetőnek realisztikusnak és jövőbe tekintve pozitívnak kell lenniük. Vágány Tamás kiemelte, a válságkommunikációban „a sebesség a barátod és a tökéletesség az ellenséged”. Válsághelyzetben a vezetőknek, az üzleti eredményeket a körülmények figyelembevételével, megértéssel értékelni. Megértést és rugalmasságot kell mutatni a munkavállalók irányába az elvégzett munka értékelésekor.  Kiemelten fontos a csapatokat felhatalmazása, hogy meghatározhassák saját maguk számára a fontos feladataikat. Helyet és időt kell biztosítani a munkavállalók számára az általuk választott feladatok és projektek elvégzéséhez.

Richard Ryan és Edward Deci kutatása, elkötelezettség ABC: autonómia (Autonomy), hovatartozás (Belonging) és kompetencia (Competence). Kutatások évtizedei azt mutatják, hogy az emberek akkor fejlődnek és teljesítenek, amikor képesek kielégíteni ezeket az igényeket, mondta Vágány Tamás az előadásában.

Ez a honlap cookie-kat használ. Kérem, engedélyezze a cookie-k használatát, vagy olvassa el Adatvédelmi Szabályzatunkat.
Adatvédelmi Szabályzat